Розробка способів хімічного гідролізу рослинних білків з метою отримання вільних амінокислот

Authors

  • Є.С. Самойлов Донецький національний університет імені Василя Стуса

Keywords:

соєві білки, амінокислоти, хімічний гідроліз, лізин, ферментативні методи, білковий гідролізат

Abstract

У роботі досліджено процес хімічного гідролізу соєвих білків для отримання лізину.Основним науковим результатом дослідження є розробка ефективного хімічного методу гідролізу соєвих білків для отримання лізину, який може стати економічно вигідною альтернативою ферментативним методам, з одночасним визначенням амінокислотного складу отриманих гідролізатів і підтвердженням високого вмісту лізину в білках сої.

Published

2025-10-10

Issue

Section

Спеціальність 091 Біологія та біохімія