Розробка способів хімічного гідролізу рослинних білків з метою отримання вільних амінокислот

Автор(и)

  • Є.С. Самойлов Донецький національний університет імені Василя Стуса

Ключові слова:

соєві білки, амінокислоти, хімічний гідроліз, лізин, ферментативні методи, білковий гідролізат

Анотація

У роботі досліджено процес хімічного гідролізу соєвих білків для отримання лізину.Основним науковим результатом дослідження є розробка ефективного хімічного методу гідролізу соєвих білків для отримання лізину, який може стати економічно вигідною альтернативою ферментативним методам, з одночасним визначенням амінокислотного складу отриманих гідролізатів і підтвердженням високого вмісту лізину в білках сої.

##submission.downloads##

Опубліковано

2025-10-10

Номер

Розділ

Спеціальність 091 Біологія та біохімія